+40 744 608 444
contact@berryo.ro
Livrare în București în 24-48H.
Preloader

Livrare 30 lei Bucuresti

Cutia clasica de ciocolata belgiana

Ciocolata belgiana - Intense Chocolate Delight

Cutia clasica de ciocolata belgiana

Ciocolata belgiana a fost descoperita in 1915 si era cu grija aranjata in interiorul unor cutii. Bineinteles ca nu aveau aspectul din ziua de azi. Era un aspect mai simplu, dar cutia era destul de aranjata, avand o funda cu un snur. Inca de la inceput s-a pus pret pe calitatea ciocolatei si pe gustul inconfundabil. 

In anul 1912 Jean Neuhaus a dezvoltat o tehnica care a facut posibila, pentru prima data, crearea ciocolatei cu umplutura moale. Aceasta prima inventie a fost intitulata “praline”. Aceste ciocolate au continuat sa fie vandute impachetate in hartie. O metoda traditionala, dar care avea totusi doua mari dezavantaje: nu se putea vedea ciocolata prin hartie intr-un mod elegant, si nu prea oferea protectie pralinelor, astfel incat aspectul era unul care dezavantaja. 

Cu timpul s-a imbogatit varietatea ciocolatei belgiene. Pe masura ce a devenit mai atractiva, cu modele mai sofisticate si umpluturi complexe, se cerea neaparat o cutie special conceputa nevoilor acestora. Sa le poate pastra intacte si sa poate fi catalogate in categoria cadouri dulci. Ciocolata belgiana avea nevoie de siguranta la transport.

Asadar, in anul 1915, Louise Agostini, sotia lui Jean Neuhaus Jr. , a proiectat primul pachet special destinat pralinelor belgiene. O cutie in care bomboanele de ciocolata puteau fi ambalate in siguranta. Astfel, toata lumea putea oferi cadouri dulci indiferent de cat de mult aveau de parcurs pana la destinatie. Era un pachet simplu dar elegant, usor de manevrat datorita usurintei cu care se deschidea. Spre bucuria celorlalte ciocolaterii din acele vremuri, Jean Neuhaus a decis sa nu breveteze acest model de inventie, aceasta cutie. Din acest motiv, toata lumea prefera sa vanda cadouri dulci in aceasta cutie care depaseste timpul.

Ciocolata belgiana este frumos asezata in zilele noastre. La rang de cinste, cum se mai spune. Cutiile sunt dintre cele mai sofisticate si colorate. Inceputul a fost greu , pentru descoperire si pentru pastrare , dar odata ce a fost descoperita metoda, a fost un adevarat succes. Un real succes si pentru ciocolatieri. Acestia s-au bucurat de pe urma inventiei lui Loise Agostini si datorita faptului ca aceasta a avut un sot care nu a vrut sa profite. A vrut sa impartaseasca si cu ceilalti din domeniu. A preferat ca toata lumea sa poata sa duca micile cadouri dulci cu usurinta.

  

Dupa o suta de ani, maestrii ciocolatieri belgieni inca folosesc acest model de cutie. De fapt aceasta cutie cutie poate fi considerata semnatura celor mai buni ciocolatieri belgieni. Desi au existat cateva modificari minore la design, in timp, acestea au fost facute doar pentru a permite procese de fabricatie mai eficiente. Frumusetea estetica si simplitatea acestei cutii de cadouri ramane aceeasi, facand unul dintre cele mai recunoscute articole din lumea produselor alimentare de lux.

Post a Comment