+40 744 608 444
contact@berryo.ro
Livrare în București în 24-48H.
Preloader

Livrare 30 lei Bucuresti

Avantajele consumului de ciocolata

Avantajele consumului de ciocolata

Ciocolată caldă, înghețată cu ciocolată, fursecuri cu ciocolata belgiana sau chiar bine-cunoscuta negresă, cu toții iubim ciocolata într-un fel sau altul. Știm de asemenea că, în cantități mari, ciocolata dă dependență datorită aromei de neegalat. De altfel, o tabletă de ciocolată poate să învioreze orice zi mai mult sau mai puțin dificilă.

Dar știai că atunci când consumi ciocolată beneficiezi și de avantajele acesteia? Deși are o reputație proastă datorată faptului că poate îngrășa, există o multitudine de beneficii care pot fi asociate cu acest deliciu.

Scurt istoric al ciocolatei

Ciocolata se produce în urma procesului de fermentare și prăjire a boabelor produse de trei tipuri de arbori: Trinitario, Criollo și Forastero. Deși a fost descoperită și cultivată în Mesoamerica, odată cu venirea Europenilor, arborii au fost transportați și aclimatizați în zona Ecuatorială, unde continuă să producă boabe de cacao. 

Datorită cererii crescute la nivel mondial, producția de ciocolată a evoluat de-a lungul anilor. Acum se utilizează utilaje specializate, pentru ca gustul să fie același de fiecare dată.

Ce efect are ciocolata asupra sănătății?

În urma unor studii s-a ajuns la concluzia că principalul component al ciocolatei, cacao, conține substanțe active ce au efect benefic asupra presiunii arteriale, ateroclerozei, încetinesc procesul de îmbătrânire și ajută inclusiv în momente de stres!

Efectul antioxidant al ciocolatei oferă numeroase beneficii . Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât consumul unui astfel de desert este mai avantajos. Ciocolata neagră conține de asemenea mai puțin zahăr și grăsimi, însă este important să citești eticheta de fiecare dată.

Colesterolul

Un studiu publicat de “Jurnalul Nutriției” arată că un consum moderat de ciocolată neagră duce la reducerea colesterolului. Trebuie însă asociat cu o dietă slabă în grăsimi, pentru a asigura sănătatea cardiovasculară.

Funcțiile cognitive

Oamenii de știință de la Universitatea de Medicină Harvard au descoperit că datorită consumului de 2 cești de ciocolată caldă pentru o perioadă îndelungată de timp, sănătatea creierului a fost îmbunătățită. Acest lucru este datorat componentelor active din cacao care stimulează circulația sângelui către cele mai solicitate părți ale creierului.

Sănătatea inimii

Cercetătorii canadieni au descoperit că persoanele care consumă aproximativ 100 grame de ciocolată au o șansă cu 22% mai mică de a suferi de un infarct. De asemenea, cacao reduce exponențial riscul de a suferi de boli de inimă sau de circulație a sângelui.

Post a Comment